Tartalomjegyzék
A paradicsom nagyon népszerű, kedvelt zöldség hazánkban, nincs ez máshogy az ananász paradicsom esetében sem. Ez a fajta a paradicsomok közül a folytontermő paradicsom kategóriába tartozik.
A paradicsomot általában két nagy kategóriába soroljuk:
- a determinált növekedésű fajták (bokor paradicsom)
- a nem determinált (vagy folyton nővő) fajták.
A nem determinált paradicsom hatalmas lombozatot fejleszt és igen gazdagon terem. Általában egészen a fagyokig nem áll meg a növekedése és a terméshozása. Sok kertész mindkét fajtából tart a kertjében, hogy mindkettő előnyeit ki tudja használni.
Az ananász paradicsom jellemzői
- Korai érésű, már 85 napra érik
- Bőtermő, gyorsan nővő fajta
- Nagyon nagy méretű, a gyümölcsök átlagosan 250-400 grammosak, de elérhetik az 1 kg-os nagyságot is
- Húsos gyümölcsű, kevés maggal
- Magas termény hozamú
- Színe félig sárga, félig piros, igazán feltűnő
- A növény 1,5-2 m magasra is megnő, tám rendszert igényel
Ennek a paradicsomnak a felhasználási módjai
Aromás, lédús, édes, nagyon illatos és rendkívül finom ízű paradicsom. Szeletelve nagyon jól mutat, íze nagyon édes, kásás. Az íze akkor igazán a legkellemesebb, a legjobban érezhető, ha hagyjuk jól beérni!
Kemény húsú, lédús, elsősorban friss fogyasztásra és salátának kiváló. A salátákban rendkívül mutatós, főleg piros társaival keverve.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Címlap kép: Ananász paradicsomok (forrás: https://www.sieberz.hu/termek/ananasz-paradicsom-2)
Vissza a kategória cikkeihez