Ananász paradicsom

A paradicsom nagyon népszerű, kedvelt zöldség hazánkban, nincs ez máshogy az ananász paradicsom esetében sem. Ez a fajta a paradicsomok közül a folytontermő paradicsom kategóriába tartozik.

A paradicsomot általában két nagy kategóriába soroljuk:

  1. a determinált növekedésű fajták (bokor paradicsom)
  2. a nem determinált (vagy folyton nővő) fajták.

A nem determinált paradicsom hatalmas lombozatot fejleszt és igen gazdagon terem. Általában egészen a fagyokig nem áll meg a növekedése és a terméshozása. Sok kertész mindkét fajtából tart a kertjében, hogy mindkettő előnyeit ki tudja használni.

Az ananász paradicsom jellemzői

  • Korai érésű, már 85 napra érik
  • Bőtermő, gyorsan nővő fajta
  • Nagyon nagy méretű, a gyümölcsök átlagosan 250-400 grammosak, de elérhetik az 1 kg-os nagyságot is
  • Húsos gyümölcsű, kevés maggal
  • Magas termény hozamú
  • Színe félig sárga, félig piros, igazán feltűnő
  • A növény 1,5-2 m magasra is megnő, tám rendszert igényel

Ennek a paradicsomnak a felhasználási módjai

Aromás, lédús, édes, nagyon illatos és rendkívül finom ízű paradicsom. Szeletelve nagyon jól mutat, íze nagyon édes, kásás. Az íze akkor igazán a legkellemesebb, a legjobban érezhető, ha hagyjuk jól beérni!

Kemény húsú, lédús, elsősorban friss fogyasztásra és salátának kiváló. A salátákban rendkívül mutatós, főleg piros társaival keverve.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Címlap kép: Ananász paradicsomok (forrás: https://www.sieberz.hu/termek/ananasz-paradicsom-2)

Vissza a kategória cikkeihez