Oldal kiválasztása

Az ananász paradicsom a paradicsomok közül a folytontermő paradicsom kategóriába tartozik.

A paradicsomot általában két nagy kategóriába soroljuk:

1.       a determinált növekedésű fajták (bokor paradicsom)

2.       a nem determinált (vagy folyton nővő) fajták.

A nem determinált paradicsom hatalmas lombozatot fejleszt és igen gazdagon terem. Általában egészen a fagyokig nem áll meg a növekedése és a terméshozása. Sok kertész mindkét fajtából tart a kertjében, hogy mindkettő előnyeit ki tudja használni.

Az ananász paradicsom jellemzői

·         Korai érésű, már 85 napra érik.

·         Bőtermő, gyorsan nővő fajta

·         Nagyon nagy méretű, a gyümölcsök átlagosan 250-400 grammosak, de elérhetik az 1 kg-os nagyságot is.

·         Húsos gyümölcsű, kevés maggal.

·         Magas termény hozamú.

·         Színe félig sárga, félig piros, igazán feltűnő.

·         A növény 1,5-2 m magasra is megnő, tám rendszert igényel.

Ennek a paradicsomnak a felhasználási módjai

Aromás, lédús, édes, nagyon illatos és rendkívül finom ízű paradicsom. Szeletelve nagyon jól mutat, íze nagyon édes, kásás. Az íze akkor igazán a legkellemesebb, a legjobban érezhető, ha hagyjuk jól beérni! Kemény húsú, lédús, elsősorban friss fogyasztásra és salátának kiváló. A salátákban rendkívül mutatós, főleg piros társaival keverve.

https://www.sieberz.hu/termek/ananasz-paradicsom-2/

Címlap kép: Ananász paradicsomok (forrás: https://www.sieberz.hu/termek/ananasz-paradicsom-2)

Vissza a kategória cikkeihez