Befőző paradicsom eladó

Sok paradicsomtermelő hely környékén a paradicsom szezonban befőző paradicsom eladó, így ezeken a helyeken érdemes keresgélhetünk a helyi termelőknél.  

Honnan szerezzük be a paradicsomot?

Ha befőzni szeretnénk, és nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy saját magunk termeljük a hozzávalót, a piacok standjain a befőző paradicsom fajták közül bőven tudunk válogatni. Azonban keresgélhetünk a helyi piacok árusainál és az interneten is, hiszen befőző paradicsom eladó kategóriában ott is remek lehetőségek közül válogathatunk. Egy jól elkészített weblapon néhány perc alatt megnézhetjük az eladó befőző paradicsom kínálatot.

Ezáltal is rengeteget spórolhatunk a széleskörű információ szerzéssel. A helyes információt nyújtó weboldal olvasása után részletesen megismerhetjük a befőző paradicsom fajtákat és azok árait is. Hiszen a befőzésnél – mikor nagyobb mennyiségben vásároljuk a zöldséget – nagy fontossága van az árnak.

Érdemes mindenképpen olyan helyről venni, ahol csak a nagyon piros, teljesen beérett, zamatos paradicsomot szedték le. Ha hosszabb szállítási idővel számolnak, akkor sajnos már korábban leszüretelik a bogyókat, hogy addigra érjenek be, mire az üzletek polcaira kerülnek. Ha tudjuk, kerüljük el ezeket! Ugyanis a nap érlelte, zamatos, lédús bogyókból készíthető a legízletesebb paradicsom szósz, paradicsomlé, ténylegesen ezek fogják télen a nyár ízeit visszaadni.

Mi a különbség a nem befőző és a befőző paradicsom között?

A befőző paradicsom fajták általában attól más, mint a friss fogyasztásra alkalmas fajták, hogy nagyobb méretűek, és lédúsabbak. Természetesen a befőző paradicsom is alkalmas friss fogyasztásra, salátákba, szendvicsekre.

Befőző paradicsom fajták

Ezek között a fajták között találunk bőséggel, kinek-kinek egyéni ízlése szerint. Kiválóan alkalmasak sűrítmények, lecsók, és egyéb paradicsomos befőzések alapanyagául. Frissen készült paradicsomos ételekhez is remek alapanyagok, a háziasszonyok kedvencei.

Leggyakoribb, legismertebb befőző paradicsomok:

  • Primadonna F1
  • Kecskeméti Jubileum
  • Mobil
  • Ökörszív
  • Bikaszív
  • San Marco
  • Zömök

Ezen kívül megtalálhatóak még az extra nagyméretű rózsaszín paradicsom, a Jugó paradicsom és az olasz óriás paradicsomfa termése is a befőző paradicsom palettáján.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom