Befőző paradicsom fajták

A befőző paradicsom fajták többnyire nagyobb méretűek, és könnyen hámozhatóak. Általánosságban elmondható, hogy determinált növekedésű paradicsom fajták, melyek erőteljes, bokornövekedésű fajták, és bogyóik közel egy időben szüretelhetőek. Kiválóan alkalmasak sűrítmények, lecsók, és egyéb paradicsomos befőzések alapanyagául.

Befőző paradicsom fajták

  • Buzau 50
    Nagyméretű, befőzni való! Korai, folyton-növő fajta szabadföldi termesztésre. Akár az 1,9 m magasságot is elérheti. Tám rendszer használata javasolt, mint az uborka esetében. Termése megnyúlt gömb alakú, 260 g átlagtömegű, egy színből érő. Íze finom, zamatos, befőzésre kiváló.
  • Ace55
    Óriás bogyójú! Determinált növekedésű paradicsom, középkései házi kerti fajta. Óriás, enyhén lapított gömb alakú bogyói 180-220 g-osak. Színe sötétpiros, friss fogyasztásra, befőzésre kiváló. Betegségekkel szemben ellenálló.
  • Kecskeméti jubileum
    Befőznivaló, jó ízű. Erős növekedésű determinált, középérésű fajta, szabadföldi termesztésre. Szára erős, szilárd, erőteljes lombozatú. Bogyója nagy, lapított gömb alakú, 110-120 g tömegű, lédús. Befőzésre javasolt, jó ízű paradicsom.
  • Marmande
    Befőznivaló, kocsánymentesen szedhető! Közepes tenyészidejű, erős növekedésű determinált fajta. Gerezdes, lapított gömb alakú 120-140g-os bogyói kocsánymentesen szedhetők. Friss fogyasztásra, befőzésre kiváló.
  • Mobil
    Friss fogyasztásra és befőzésre! Determinált, erőteljes növekedésű, középkésői, nagy termőképességű, szabadföldi fajta. Lapított gömb alakú, 120-140g-os bogyói friss fogyasztásra és sűrítmény készítésére ajánlottak.
  • Ökörszív
    Húsos, befőzni való óriás bogyójú! Középkései, magas növésű, szabadföldi fajta. Kárminpiros színű termése szív alakú, átlagtömege 400-450 g. Húsos, nagyon jó ízű paradicsom, mely befőzésre és friss fogyasztásra kiváló.
  • Unibac
    Determinált, bokornövekedésű paradicsomfajta! Középkorai érésű, átlagos magassága 60 cm. Bogyója gömbölyded alakú, 70-90 g átlagtömegű. Friss fogyasztásra és befőzésre egyaránt alkalmas.
  • San Marzano
    Középkései, folytontermő paradicsom fajta. Hosszú, hengeres alakú bogyói 100-130 g-osak, kevés magot tartalmaznak. Színe sötétpiros, friss fogyasztásra, befőzésre kiváló, jól hámozható, salátának könnyen szeletelhető.
  • Zömök
    Hengeres, kemény bogyójú. Korai érésű, determinált növekedésű, friss fogyasztásra és sűrítmény készítésére alkalmas. Bogyója megnyúlt hengeres, kemény, 60-70 g átlagtömegű, sokáig a száron tartható, repedésre nem hajlamos.

Vissza a kategória cikkeihez