Oldal kiválasztása

A befőző paradicsom általában attól más, mint a friss fogyasztásra alkalmas fajták, hogy nagyobb méretűek, és lédúsabbak. Természetesen a befőző paradicsom is alkalmas friss fogyasztásra, salátákba, szendvicsekre.

Befőző paradicsomok fajtái

A befőző paradicsomok fajtái között találunk bőséggel, kinek-kinek egyéni ízlése szerint. Ezek a fajták kiválóan alkalmasak sűrítmények, lecsók, és egyéb paradicsomos befőzések alapanyagául. Frissen készült paradicsomos ételekhez is remek alapanyagok, a háziasszonyok kedvencei.

Leggyakoribb, legismertebb befőző paradicsomok: a Primadonna F1, Kecskeméti Jubileum, Mobil, Ökörszív, Bikaszív, Góliát, Marmande, San Marco, Zömök.

Ezen kívül megtalálhatóak még az extra nagyméretű rózsaszín paradicsom, a Jugó paradicsom és az olasz óriás paradicsomfa termése is a befőző paradicsomok palettáján.

Honnan szerezzük be a paradicsomot?

Ha befőzni szeretnénk, és nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy saját magunk termeljük a hozzávalót, a piacok standjain a befőző paradicsomok fajtái közül bőven tudunk válogatni. Sok paradicsomtermelő hely környékén ebben az időszakban befőző paradicsomok eladók, így ott is keresgélhetünk a helyi termelőknél.  

Érdemes mindenképpen olyan helyről venni, ahol csak a nagyon piros, teljesen beérett, zamatos paradicsomot szedték le. Ha hosszabb szállítási idővel számolnak, akkor sajnos már korábban leszüretelik a bogyókat, hogy addigra érjenek be, mire az üzletek polcaira kerülnek. Ha tudjuk, kerüljük el ezeket! Az nap érlelte, zamatos, lédús bogyókból készíthető a legízletesebb paradicsom szósz, paradicsomlé, ténylegesen ezek fogják télen a nyár ízeit visszaadni.

https://zoldseg-palanta9.webnode.hu/products/befozo-paradicsom/

Vissza a kategória cikkeihez