Cukorfalat paradicsom

Mi is az a cukorfalat paradicsom? A veresegyházi Veresi Paradicsom Kft. ígéretes jövő előtt álló, egyszerűen nagyszerű terméke a Cukorfalat, amely rendkívül édes ízével akár a hagyományos rágcsálnivalókkal is versenghet. Magyarországon ezeket a paradicsomokat senki más nem termesztheti, a veresegyházi cégé a licenc.

Milyen is a cukorfalat paradicsom?

A cukorfalat egy olyan paradicsom fajta, melytől nem véletlenül várják, hogy a paradicsom kedvelők kedvence lesz. Hiszen mitől is jó egy paradicsom? Számít a héj vastagsága, a lédússág, a gyümölcs húsossága, a savasság és a Brix-fok, ami nem más, mint a cukortartalom.

Egy hagyományos paradicsom Brix-értéke 3-4, a veresegyházi cégnél termesztett San Marzanóé 7-8, a Sunstreamé 9-10. Ezzel szemben a Cukorfalatra keresztelt bogyóké 12. Ez a világon az egyik legédesebb paradicsom, cukorfoka a szőlőével vetekszik, amelyik 12-13.

A Cukorfalat pedig egészséges édesség, igazi snack paradicsom, a gyerekek kedvence. 

Hol vásárolható Cukorfalat paradicsom mag?

Sajnos a gazdaboltokban nem szerezhető be a mag, hiszen licencelt termék esetén ez nem úgy működik, hogy besétál az ember a gazdaboltba, és megveszi a magot. A vetőmaggyártók komoly árat kérnek a licencért. A Cukorfalat azért is drágább, mert nagyon magas a licencdíja, és persze azért is, mert alacsonyabb a hozama, mint a többinek.

Mitől más a Cukorfalat paradicsom

Azon kívül, hogy rendkívül édes, még attól lesz igazán finom, hogy jó a vetőmag, tövön érik meg a termés, nem pedig a szállítás során. A nem hazai paradicsomok, bár prémium minőséget gyártanak a termelők, ami valóban finom, de ami hozzánk eljut, azt jobbára zölden szedik le, hogy addigra érjen be, mire a boltok polcaira kerül.

A hazai – így a veresegyházi cégnél termelt – paradicsomoknak egyrészt az az előnye, hogy helyben terem, csak akkor szedik le, ha már minden bogyó érett a fürtön, másrészt nem használnak felesleges vegyszereket. Nagyjából elmondható, hogy azért édes és jó ízű, mert itthon érik, itthon szedik, frissen kerül a fogyasztókhoz.

Különleges csomagolás

A snack paradicsom csomagolása bonbonra emlékeztet – amely megnyerő külseje szintén fontos vonzerő a gyermekek számára. A Cukorfalat koktélparadicsom extra-édes íze pedig garantálja a sikert az egészséges ételek megkedveléséhez – bármely korosztály esetében. Legyen szó az iskolai étkezésekről, vagy a munkahelyen egy kis nassolásról – a Cukorfalatot bárhol elő vehető a táskából.

https://hvg.hu/kkv/20180517_Cukorfalat_es_tarsai_lenyomna_a_veresegyhazi_paradicsom_a_spanyol_importot

Címlapkép: Cukorfalat paradicsom (forrás: http://termekmix.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom