Eladó paradicsom termelőtől

Sok paradicsomtermelő hely környékén eladó paradicsom termelőtől is. Főleg a paradicsom szezonban kínálnak sok helyen főleg befőző-, de egyéb paradicsom fajtákat is friss fogyasztásra. Így ezeken a helyeken érdemes keresgélhetünk a helyi termelőknél.  

Honnan szerezzük be a paradicsomot?

Ha befőzni szeretnénk, és nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy saját magunk termeljük a hozzávalót, a piacok standjain a befőző paradicsom fajták közül bőven tudunk válogatni. Azonban keresgélhetünk a helyi piacok árusainál és az interneten is, hiszen befőző paradicsom eladó kategóriában ott is remek lehetőségek közül válogathatunk.

Érdemes mindenképpen olyan helyről venni, ahol csak a nagyon piros, teljesen beérett, zamatos paradicsomot szedték le. Ha hosszabb szállítási idővel számolnak, akkor sajnos már korábban leszüretelik a bogyókat, hogy addigra érjenek be, mire az üzletek polcaira kerülnek. Ha tudjuk, kerüljük el ezeket! A nap érlelte, zamatos, lédús bogyókból készíthető a legízletesebb paradicsom szósz, paradicsomlé, ténylegesen ezek fogják télen a nyár ízeit visszaadni.

Eladó paradicsom termelőtől: befőző vagy nem befőző?

A befőző paradicsom általában attól más, mint a friss fogyasztásra alkalmas fajták, hogy nagyobb méretűek, és lédúsabbak. Természetesen a befőző paradicsom is alkalmas friss fogyasztásra, salátákba, szendvicsekre.

Befőző paradicsom fajták

A befőző paradicsom fajták között találunk bőséggel, kinek-kinek egyéni ízlése szerint. Ezek a fajták kiválóan alkalmasak sűrítmények, lecsók, és egyéb paradicsomos befőzések alapanyagául. Frissen készült paradicsomos ételekhez is remek alapanyagok, a háziasszonyok kedvencei.

Leggyakoribb, legismertebb befőző paradicsomok:

  • Primadonna F1
  • Kecskeméti Jubileum
  • Mobil
  • Ökörszív
  • Bikaszív
  • San Marco
  • Zömök

Ezen kívül megtalálhatóak még az extra nagyméretű rózsaszín paradicsom, a Jugó paradicsom és az olasz óriás paradicsomfa termése is a befőző paradicsom palettáján.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom