Oldal kiválasztása

Az eper paradicsom a cseresznye paradicsom fajták közé tartozik, de inkább a szamócára emlékeztet a termés alakja miatt. Ugyan vannak, akik a paprika alakját vélik felfedezni benne.

A paradicsom fajták között igen széles a kínálat, akár az érési időt, akár a termesztését, vagy az alakját, színét tekintjük. Hazánkban a legismertebb paradicsomok a piros fajták, a boltok polcain is elsősorban ezek találhatóak, azonban igazán különlegesek is fellelhetőek, pl. a fehér paradicsom.  Hiszen a paradicsom valójában igencsak színes, lehet: fehér, sárga, rózsaszín, lila, zöld, fekete, de akár csíkos is.  A zöldeket leszámítva ezek a paradicsomok jellemzően édesebbek és kevésbé savasak, mint a piros színű bogyók esetében. A piros paradicsom fajták mellett a sárga színűekből is egyre nagyobb a kínálat és talán már nem idegenkedünk tőle.

Az eper paradicsomok jellemzői

A folytonnövő paradicsom fajták közé tartozik, elsősorban üvegházi termesztésre való. Termése élénkpiros, 10-15 g súlyú, átmérője 2-3 cm, nagyon édes. Bőtermő hibridfajta, melynek a kiültetés után 60 nap múlva már kezdődhet a szedése is.

Érdekes eper paradicsom

Előfordul olyan mutáns paradicsom is a természetben, amikor a paradicsom belsejében egy eper alakú paradicsom található. Természetesen ez nem kapható a boltok polcain…

https://www.nosalty.hu/ajanlo/ilyet-meg-nem-lattal-paradicsom-eper-egyben

Címlapkép: Eper paradicsomok (forrás: https://www.edenkert.hu)

Vissza a kategória cikkeihez