Fekete paradicsom ára

A fekete paradicsom ára meglehetősen változó, de az biztos, hogy nem az olcsóbb kategóriába tartozik. Az egyik fekete paradicsom a kumato paradicsom egy keresztezés által létrehozott paradicsomfajta. Különlegessége, hogy kívül fekete, belül tűzpiros. A kumatót keresztezéssel, egy elfeledett vadparadicsomból hozták létre svájci szakemberek mintegy tíz év szorgos munkájával.

A kumato rendkívül ízletes paradicsomféle, de ellentétben a közönséges paradicsommal, az érési folyamat bármely fázisában kiválóan fogyasztható, tehát nem csak akkor, amikor teljesen érett, hanem úgyszólván éretlenül is.

Eleinte sötétzöld, ilyenkor kiválóan lehet szeletelni. Aztán sötétbarnává érik, ilyenkor édesen zamatos az íze, és ilyenkor különösen salátákba és szendvicsekbe ajánlják. Végül sötétvörös lesz, ilyenkor a legszaftosabb és legédesebb, ami a megnövekedett fruktóz tartalomnak köszönhető.

A fekete paradicsom termesztése

A fekete paradicsom nem sok mindenben tér el a hagyományos paradicsomtól, ebből adódóan a gondozása, nevelése is ugyanolyan, mint a piros társának. Nem igazán igényel különlegesebb törődést a hagyományos fajtáknál, a növekedése viszont sokkal erőteljesebb és intenzívebb lehet. A fekete paradicsom másik jó tulajdonsága az, hogy sokkal tovább eltartható, mivel a fruktóz tartalma sokkal magasabb.

A fekete paradicsom ugyanis jóval gazdagabb egészséges antioxidánsokban, mint a piros. Az íze pedig finom, telt és zamatosabb is a szokványos fajtáknál.

A fekete paradicsom ára, beszerzése

A fekete paradicsom még a különlegességek közé tartozik, így a beszerzése sem olyan egyszerű. Kulinális üzletekben érdemes keresni, ott egészen biztosan az év nagy részében beszerezhető. Az ára jelentősen eltér a hagyományos fajták áraitól.

https://culinaris.hu/item/fekete-paradicsom

Vissza kategória cikkeihez

error: Védett tartalom