Oldal kiválasztása

A Málna paradicsom orosz kertészek terméke még a 90-es évekből.

Málna paradicsom jellemzői

Közepes korai paradicsomfajta szabadföldi és főleg fóliás termesztésre. A gyümölcse kiváló íz világú, rendkívül édes, lédús, nagy bogyójú, lekerekített termések, kisszámú maggal. A bőr színe bársonyos, innen kapták a nevüket. A “Crimson Miracle” sorozatot. A fajták valamennyi képviselője ellenáll a betegségeknek és a nehéz növekedési feltételeknek. Kiváló szállíthatósági és stabilitási tulajdonságokat mutatnak. Ez lehetővé teszi, hogy a paradicsom akár 3 hónapig is eltartható, tárolható.

Nagyon ízletes. salátákhoz, szendvicsekhez, friss fogyasztásra ajánlott.

A Málna paradicsomok – sorozat fajtái

 1. “Crimson Sunset” – Hatalmas – akár 500-700 g tömegű, ízletes gyümölcsöket terem.
 2. “Berry málna” – A világos vörös árnyalatú paradicsom, szokatlan, de kellemes ízzel. A gyümölcs tömege átlagosan kb. 500 g.
 3. “Málna bor” – Ez az egész sorozat legfinomabb változata. Maguk a paradicsomok nem olyan nagyok, mint a többiek, csak kb. 400 g.
 4. “Bright Robin” -A gyümölcsök világosak, lédúsak és húsosak, elérve a 700 gramm súlyt.
 5. “Raspberry Paradise” – A gyümölcsök kerekek, meglehetősen nagyok – akár 600 g, és málna rózsaszín árnyalatúak. Rendkívül édes, szinte mézes ízű.
 6. “Raspberry Joy” – A gyümölcsök kicsik 250 gramm körüli súllyal.
 7. “Crimson Bison” – A paradicsom 0,5 kg-ra is nő, a termés gömb alakú.
 8. “Crimson Dream” – Jól tolerálja az időjárási körülményeket. Termése akár a 700 g-ot is elérheti.
 9. “Crimson Coveted” – Nagy és erőteljes bokrokon sok paradicsommal. Gyümölcsei világos karmazsinszínű árnyalatúak, súlyuk átlagosan 600 g.
 10. “Crimson King” – Nagy bokor lágy paradicsommal. A gyümölcsök kicsik, enyhén bordázottak, akár 400 g súlyúak is lehetnek. Csodálatosan édes íze van.
 11. “Málna meglepetés” – Gyorsan növő fajta, akár 1 méter magasságig is nőhet. Gyümölcsei akár az 500 g-ot is elérhetik.
 12. “Málnasárú” – Tökéletesen tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat. Bogyói enyhén megnyúltak.
 13. “Bűnös hős” – Világos rózsaszínű, kellemes és cukros ízű.
 14. “Málna nyuszi” – 600 g-ig terjedő gyümölcsök csodálatos ízekkel. Jól tolerálja az időjárási körülményeket.
 15. “Crimson Heart” – a gyümölcsök olyan formájúak, mint egy szív, ahonnan a fajta neve származik. A gyümölcs mérete átlagos, de az íze egyszerűen kiváló.

Vissza a kategória cikkeihez