Paradicsom befőzés gyümölcscentrifuga

A paradicsom befőzés gyümölcscentrifuga segítségével is történhet. Könnyebbséget jelent, hogy a befőző paradicsom fajták többnyire nagyobb méretűek, és könnyen hámozhatóak. Általánosságban elmondható, a hagyományos paradicsom befőzés a paradicsom hámozásával és passzírozásával történik. Azonban a gyümölcscentrifuga használata könnyebbséget jelenthet.

Befőző paradicsom fajták

A befőző paradicsom fajták determinált növekedésű paradicsom fajták, melyek erőteljes, bokornövekedésűek, és bogyóik közel egy időben szüretelhetőek. Kiválóan alkalmasak sűrítmények, lecsók, és egyéb paradicsomos befőzések alapanyagául.

  • Buzau 50
    Nagyméretű, befőzni való! Korai, folyton-növő fajta szabadföldi termesztésre. Akár az 1,9 m magasságot is elérheti. Tám rendszer használata javasolt, mint az uborka esetében. Termése megnyúlt gömb alakú, 260 g átlagtömegű, egy színből érő. Íze finom, zamatos, befőzésre kiváló.
  • Ace55
    Óriás bogyójú! Determinált növekedésű paradicsom, középkései házi kerti fajta. Óriás, enyhén lapított gömb alakú bogyói 180-220 g-osak. Színe sötétpiros, friss fogyasztásra, befőzésre kiváló. Betegségekkel szemben ellenálló.
  • Kecskeméti jubileum
    Befőznivaló, jó ízű. Erős növekedésű determinált, középérésű fajta, szabadföldi termesztésre. Szára erős, szilárd, erőteljes lombozatú. Bogyója nagy, lapított gömb alakú, 110-120 g tömegű, lédús. Befőzésre javasolt, jó ízű paradicsom.
  • Marmande
    Befőznivaló, kocsánymentesen szedhető! Közepes tenyészidejű, erős növekedésű determinált fajta. Gerezdes, lapított gömb alakú 120-140g-os bogyói kocsánymentesen szedhetők. Friss fogyasztásra, befőzésre kiváló.
  • Mobil
    Friss fogyasztásra és befőzésre! Determinált, erőteljes növekedésű, középkésői, nagy termőképességű, szabadföldi fajta. Lapított gömb alakú, 120-140g-os bogyói friss fogyasztásra és sűrítmény készítésére ajánlottak.
  • Ökörszív
    Húsos, befőzni való óriás bogyójú! Középkései, magas növésű, szabadföldi fajta. Kárminpiros színű termése szív alakú, átlagtömege 400-450 g. Húsos, nagyon jó ízű paradicsom, mely befőzésre és friss fogyasztásra kiváló.
  • Unibac
    Determinált, bokornövekedésű paradicsomfajta! Középkorai érésű, átlagos magassága 60 cm. Bogyója gömbölyded alakú, 70-90 g átlagtömegű. Friss fogyasztásra és befőzésre egyaránt alkalmas.
  • San Marzano
    Középkései, folytontermő paradicsom fajta. Hosszú, hengeres alakú bogyói 100-130 g-osak, kevés magot tartalmaznak. Színe sötétpiros, friss fogyasztásra, befőzésre kiváló, jól hámozható, salátának könnyen szeletelhető.
  • Zömök
    Hengeres, kemény bogyójú. Korai érésű, determinált növekedésű, friss fogyasztásra és sűrítmény készítésére alkalmas. Bogyója megnyúlt hengeres, kemény, 60-70 g átlagtömegű, sokáig a száron tartható, repedésre nem hajlamos.

Címlapkép: Paradicsom befőzés gyümölcscentrifuga segítségével

Vissza a kategória cikkeihez