Tartalomjegyzék
A paradicsom grillezése nem olyan ismert feldolgozási módja ennek a nagyon egészséges zöldségnek. Pedig érdemes ebben a formájában is kipróbálni, mert nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető és számos módon fűszerezhető különlegesség készíthető belőle. Kínálhatjuk halak, húsok, sajtok, de egyéb zöldségek, saláták mellé is.
A hagyományos spárga, cukkini, paprika, gomba és más egyéb zöldségek is különféle módon készíthetők. Nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogásokat tudunk belőlük varázsolni. Ráadásul készülhetnek sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a zöldségek fűszerezése adja meg az ízét igazán.
De a desszertet is elkészíthetjük grillen, hiszen a gyümölcsök is grillezhetők. Így sütve készítve legfinomabbak az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, ananász és a banán. De akár a görög– vagy sárgadinnyével is lehet próbálkozni. Igazán különleges könnyed édességeket varázsolhatunk belőlük.
Paradicsom grillezése
Hozzávalók:
- 5 db nagyobb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A grillezett paradicsom elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a grillt készítsük elő, hogy mire a paradicsom elkészül, már lehessen is sütni.
- Majd a paradicsomokat alaposan mossuk meg és itassuk fel róla a nedvességet.
- Ezután a fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg és fokhagymanyomón zúzzuk össze.
- A kezeletlen citromhéját reszeljük le.
- Az olajat, az összezúzott fokhagymát és a citromhéjat keverjük össze.
- A paradicsomokat vágjuk félbe és kenjük be a páccal.
- Majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Tegyük fel a grilltálcára, majd a grillsütő szélén 30-40 perc alatt süssük puhára.
- Ha megsült, vegyük le a rácsról és ízlés szerint fűszerezzük.
Kiváló körete húsételeknek, sajtoknak, de egyéb zöldségekkel – paprika, padlizsán, cukkini – grillezve önálló fogásként is megállja a helyét, de friss fokhagymás bagettel is nagyon finom. Szórhatunk rá frissen reszelt parmezán sajtot is. Jó étvágyat hozzá!
Vissza a kategória cikkeihez