Paradicsom grillezése

A paradicsom grillezése nem olyan ismert feldolgozási módja ennek a nagyon egészséges zöldségnek. Pedig érdemes ebben a formájában is kipróbálni, mert nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető és számos módon fűszerezhető különlegesség készíthető belőle. Kínálhatjuk halak, húsok, sajtok, de egyéb zöldségek, saláták mellé is.

A hagyományos spárga, cukkini, paprika, gomba és más egyéb zöldségek is különféle módon készíthetők. Nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogásokat tudunk belőlük varázsolni. Ráadásul készülhetnek sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a zöldségek fűszerezése adja meg az ízét igazán.

De a desszertet is elkészíthetjük grillen, hiszen a gyümölcsök is grillezhetők. Így sütve készítve legfinomabbak az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, ananász és a banán. De akár a görög– vagy sárgadinnyével is lehet próbálkozni. Igazán különleges könnyed édességeket varázsolhatunk belőlük.

Paradicsom grillezése

Hozzávalók:

A grillezett paradicsom elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a grillt készítsük elő, hogy mire a paradicsom elkészül, már lehessen is sütni.
  2. Majd a paradicsomokat alaposan mossuk meg és itassuk fel róla a nedvességet.
  3. Ezután a fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg és fokhagymanyomón zúzzuk össze.
  4. A kezeletlen citromhéját reszeljük le.
  5. Az olajat, az összezúzott fokhagymát és a citromhéjat keverjük össze.
  6. A paradicsomokat vágjuk félbe és kenjük be a páccal.
  7. Majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  8. Tegyük fel a grilltálcára, majd a grillsütő szélén 30-40 perc alatt süssük puhára.  
  9. Ha megsült, vegyük le a rácsról és ízlés szerint fűszerezzük.  

Kiváló körete húsételeknek, sajtoknak, de egyéb zöldségekkelpaprika, padlizsán, cukkini – grillezve önálló fogásként is megállja a helyét, de friss fokhagymás bagettel is nagyon finom. Szórhatunk rá frissen reszelt parmezán sajtot is. Jó étvágyat hozzá!

https://paradicsominfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom