Paradicsom mag vásárlás

A paradicsom mag vásárlás történhet vetőmag boltokban, gazdaboltokon keresztül, de már akár internet segítségével is.

Hazánkban egyelőre még nehéz érdekes fajtákat beszerezni. A palántavásárlás sem egyszerű, a paradicsom fajták kínálata kimerül a kerek és/vagy hosszúkás kategóriában.

A paradicsom mag kínálat sem egyszerű, hacsak nem nagy üzemi termesztésbe fognánk. Hobbi kertészként azonban teljesen más szempontokat veszünk figyelembe. A tasakos választékba több cég olyan fajtákat is betesz, amelyeket fóliás és szántóföldi árutermelésre nemesítettek – ezek nem elsősorban ízük, hanem a szállíthatóság-eltarthatóság miatt lettek kedveltek. Mivel a hobbikertész legfeljebb a kert és a konyhaasztal között utaztatja a terményét, a gumihéj „előnyeit” nem nagyon fogja értékelni, viszont lehangoló, ha a nagy gonddal nevelt paradicsom pont olyan ízetlen, mint a bolti.

Az áruházi állványos kínálatból ezeket a bevált fajtákat érdemes kipróbálni: 

  • Cherrola F1
  • Black Prince
  • Lugas F1
  • Marmande
  • San Marzano
  • Ökörszív

Paradicsom mag vásárlás – honnan?

A vetőmag boltok és gazdaboltok kínálatán túl szétnézhetünk a hazai aukciós portálokon is, de itt nem tudjuk, hogy milyen forrásból származó magok forognak, így inkább ezekkel nem érdemes foglalkozni.

Érdemes lehet azonban akár külföldről rendelni. A legpatinánsabb mag katalógus cég a Thomson & Morgan, illetve szintén régi és megbízható a Chiltern. Ezek a cégek gyorsan és megbízhatóan szállítanak.

http://www.szentesimag.hu/paradicsom-hagyomanyos-fajtak

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom