Színes paradicsom

Hazánkban a legismertebb paradicsomok a piros fajtákból valók, a színes paradicsom még az idegenkedés kategóriájába esik. A boltok polcain is elsősorban a piros és esetleg már sárga paradicsom fajták is fellelhetőek, de még mindig a piros a meghatározó. Pedig most már igazán különlegesek is fellelhetőek, mint pl. a zebra paradicsom, mely csíkos. 

Színes paradicsom fajták

Hiszen a paradicsom valójában igencsak sokszínű, lehet: fehér, sárga, rózsaszín, lila, zöld, fekete, de akár csíkos is.  A zöldeket leszámítva ezek a paradicsomok jellemzően édesebbek és kevésbé savasak, mint a piros színű bogyók esetében. A piros paradicsom fajták mellett a sárga színűekből is egyre nagyobb a kínálat és talán már a kereslet is növekedőben van, talán már nem idegenkedünk tőle.

A sokszínű paradicsom felhasználása

A színes paradicsomok is elsősorban friss fogyasztásra, salátákba, szendvicsekbe ajánlottak. Vegyesen használva igazán különleges, dekoratív alapanyagai a salátáknak. A teraszok, balkonok díszei is a friss, zamatos, édes színes bogyók. Számos fajta kisebb helyen is nevelhető, érdemes ültetni, ha van rá lehetőségünk.

http://biovetomag.hupont.hu/31/paradicsom

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom