Tamina paradicsom

A tamina paradicsom egy jó fajta paradicsom, mely jó ízével a háziasszonyok egyik kedvence, a termesztési sokoldalúságával pedig a kertészek és termelők kedvence is. Szinte bármilyen körülmények között termeszthető, szabad földön, üvegházban egyaránt.

A tamina fajta jellemzői:

  • Mérete: a kifejlett bokor 170 cm magasra nő és egyenes, karcsú szárral rendelkezik
  • Terhességi időszak: Az első hajtások megjelenésétől 2-3 hónap telik el az érett gyümölcsök kifejlődéséig.
  • Gyümölcsérés: a bogyók egyszerre és nagy mennyiségben érnek.
  • Termelékenysége: Egy bokorról kb. 4 kg érett paradicsom szedhető le.
  • Gondozás: A tamina paradicsom nem igényel különösebb gondosságot.
  • Termése: A bogyók élénkvörös színűek, kerek formájuk és sima felületük van. Nem hajlamosak a repedésre.

A tamina paradicsom felhasználási módjai

Mivel rendkívül jó ízlési tulajdonságokkal rendelkezik, ez lehetővé teszi a háziasszonyok számára a rendkívül sokféle felhasználási módot.

Gyakran használják:

  • salátákhoz
  • facsart gyümölcsléhez adva
  • de paradicsomos ételek alapanyagának is kiváló

Termesztése

A tamina paradicsom termesztése a többi fajtához hasonlóan történik:

  1. Vetés: A vetőmagok vetéséhez meg kell vásárolni egy tápláló és laza talaj keveréket, amely paradicsom termesztésére szolgál. A maganyagot 1-2 cm mélységű talajjal ellátott ültető edénybe helyezzük.
  2. Szellőztetés: A gomba kialakulásának megelőzése érdekében az ültető edényeket, ha le van takarva naponta szellőztetni kell.
  3. Hőmérséklet üzemmód: A 100% -os csírázás érdekében a helyiség hőmérsékletét meg kell tartani. 23-25 ​​Celsius fok.
  4. Öntözés: Az első hajtások megjelenése előtt a talajt egy permetező pisztolyról öntözik. Amikor a magok csíráztak, át kell váltania a mérsékelt öntözésre, amit a talaj megszárad.
  5. Fény: A növénynek sok fényes, diffúz fényre van szüksége. Ebben az esetben, ha a természetes fény nem elég, használjon ultraibolya lámpákat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez