Oldal kiválasztása

A tamina paradicsom egy jó fajta paradicsom, mely jó ízével a háziasszonyok egyik kedvence, a termesztési sokoldalúságával pedig a kertészek és termelők kedvence is. Szinte bármilyen körülmények között termeszthető, szabad földön, üvegházban egyaránt.

A tamina fajta jellemzői:

Mérete: a kifejlett bokor 170 cm magasra nő és egyenes, karcsú szárral rendelkezik

Terhességi időszak: Az első hajtások megjelenésétől 2-3 hónap telik el az érett gyümölcsök kifejlődéséig.

Gyümölcsérés: a bogyók egyszerre és nagy mennyiségben érnek.

Termelékenysége: Egy bokorról kb. 4 kg érett paradicsom szedhető le.

Gondozás: A tamina paradicsom nem igényel különösebb gondosságot.

Termése: A bogyók élénkvörös színűek, kerek formájuk és sima felületük van. Nem hajlamosak a repedésre.

A tamina paradicsom felhasználási módjai

Mivel rendkívül jó ízlési tulajdonságokkal rendelkezik, ez lehetővé teszi a háziasszonyok számára a rendkívül sokféle felhasználási módot. Gyakran használják salátákhoz, facsart gyümölcsléhez adva, de paradicsomos ételek alapanyagának is kiváló.

Termesztése

A tamina paradicsom termesztése a többi fajtához hasonlóan történik:

1.       Vetés. A vetőmagok vetéséhez meg kell vásárolni egy tápláló és laza talaj keveréket, amely paradicsom termesztésére szolgál. A maganyagot 1-2 cm mélységű talajjal ellátott ültető edénybe helyezzük.

2.       Szellőztetés. A gomba kialakulásának megelőzése érdekében az ültető edényeket, ha le van takarva naponta szellőztetni kell.

3.       Hőmérséklet üzemmód. A 100% -os csírázás érdekében a helyiség hőmérsékletét meg kell tartani. 23-25 ​​Celsius fok.

4.       Öntözés. Az első hajtások megjelenése előtt a talajt egy permetező pisztolyról öntözik. Amikor a magok csíráztak, át kell váltania a mérsékelt öntözésre, amit a talaj megszárad.

5.       Fény. A növénynek sok fényes, diffúz fényre van szüksége. Ebben az esetben, ha a természetes fény nem elég, használjon ultraibolya lámpákat.

Vissza a kategória cikkeihez