Tereza F1 paradicsom

A Tereza F1 paradicsom egy determinált növekedésű, középkorai hibridfajta. Rendkívül népszerű, bő termésű fajta, piros bogyókkal.

A paradicsomot általában két nagy kategóriába soroljuk:

  1. a determinált növekedésű fajták (bokor paradicsom)
  2. a nem determinált (vagy folyton növő) fajták.

A determinált paradicsom sajátossága, hogy a növény növekedése leáll, amikor a fajtára jellemző magasságot eléri. Ezután kezd virágot hozni és termést érlelni.  Ezeket a fajtákat más néven bokorparadicsomnak is nevezzük. Előnyük elsősorban méretükben rejlik. Termesztőik a palántázás pillanatában már tisztában vannak azzal, hogy növényük maximálisan mekkorára fog nőni, így igazán dekoratív és rendezett ültetvényt lehet ezekből a fajtákból létrehozni.

Tereza F1 paradicsom jellemzői

  • A középkorai paradicsom kb. 120-140 grammos, tűzpiros bogyókat nevel
  • Különlegessége, hogy kiemelkedően sokat terem. Szabadföldön, egy tövön akár 40-45 szem bogyó is képes beérni megfelelő időjárás esetén.
  • A paradicsombokor hatalmasra megnő, így csak erős karó mellett tanácsos termeszteni, de a legbiztosabb, ha támrendszert alakítunk ki részére, akárcsak az uborka esetében.

Kiváló íze miatt elsősorban friss fogyasztásra – salátákba, szendvicsekbe ajánlott, de paradicsomlének, lecsónak is kifejezetten alkalmas.

https://www.mezogazdasagibolt.hu/termek/SEM279/tereza-f-1-1-000-szem-paradicsom-vet-mag

Vissza a kategória cikkeihez